Skórka z 1 pomarańczy
1 łyżka stołowa miodu
¾ kubka niskotłuszczowego jogurtu
Szczypta mielonego cynamonu
2-3 dojrzałe figi
2 łyżeczki połamanych pistacji, do przybrania
Wino, skórkę z pomarańczy i miód włóż do miski. Wmieszaj jogurt i cynamon.
Figi podziel na 4 części i włóż do 2 misek. Jogurtową miksturą polej figi dokoła i posyp pistacjami do dekoracji.
***
Uwaga nie ma zdjęcia!
Jeśli zrobicie ten deser wyślijcie zdjęcie, umieszczę je przy tej notce ;)
Jeśli zrobicie ten deser wyślijcie zdjęcie, umieszczę je przy tej notce ;)
3 komentarze:
Zrobilam deser wg przepisu ale smakowal okropnie. Dalam miod gryczany - moze dlatego mial taki dziwny smak.
Nie polecam!
miod gryczany i sie dziwisz ? To bardzo charakterystyczny miod. W tym zestawienu widze raczej spadziowy (lisciasty) a dla zupelnie nie-odwaznych jakis delikatnijszy kwiatowy. Ja (jak zwykle) zmodyfkowalem przepis mocno i pojechalem w kierunku pomaranczy bardziej - Grand Marnier dodalem zamiat wina miedzy innymi ;)
nie wiesz moze czym zastapic wino w tym przepisie i in general?
Prześlij komentarz