
3 kulki mozzarella
Keczup
Ustaw piekarnik na 230˚C
Podziuraw trochę ziemniaki widelcem i włóż je do piekarnika, prosto na kratkę na 1h do 1,5h w zależności od wielkości ziemniaków.
Wyciągnij ziemniaki i pozostaw do ostygnięcia. Ostrożnie przekrój je na pół i łyżką wyciągnij ze środka „miąższ”, zostawiając skórki.
Do miski z wnętrznościami ziemniaka wrzuć pokrojoną mozzarellę i dodaj 2 łyżki stołowe keczupu. Pomieszaj widelcem i włóż z powrotem do skórek.
Polej ziemniaka jeszcze raz keczupem i włóż do pieca na jakieś 15min, przez ten czas ser się rozpuści, a ziemniaki podgrzeją.
7 komentarzy:
Zrobiłam te ziemniczki wraz z kurczakami w panierce z krakersów, wszystkim bardzo smakowało, proste i oryginalne danie!
To naprawde pyszny przepis i banalnie prosty. Sugeruje tylko doprawic ziemniaczki po wyjeciu ich ze skorek (co najmniej sola i pieprzem)
Zrobiłam ziemniaczki i wyszły rewelka !
świetne! trochę zmodyfikowałam przepis (dodaje jeszcze ser żółty) ale pomysł wspaniały. najlepiej sprawdza się na imprezach wystarczy wcześniej przygotować i tak z pół godziny przed podaniem zapiec ;)
Krwawe ziemniaczki są świetne:D
Moja córa je uwielbia:) Żeby było szybciej najpierw podgotowuje ziemniaki a dopiero potem zapiekam tak jak jest w przepisie:)Czasem dodaje również skwarki z boczku:) mniam mniam:)
Zrobiłam wczoraj te ziemniaczki na obiad wraz z kurczakami w panierce "krakersowej" i sałatą. Wszystko wyszło przepyszne. Przepis bardzo łatwy, chociaż może się wydawać pracochłonny. Polcecam!
ps. wydaje mi się również, że ten zestaw świetnie sprawdzi się na przyjęciu.
Cieszę się również, że powstał taki blog. Bradzo lubię przepisy Nigelli!!!
Świetny artykuł i naprawdę pyszne danie. Właśnie zrobiłem sobie przerwę robiąc wypelnienie pit 37
i nie żałuję :). Teraz leżę do góry brzuchem i odpoczywam.
<a href="http://pit37.info
Prześlij komentarz