piątek, 21 września 2007

ODCINEK10 - DESERY - CZARNO-BIAŁY KREM

2 łyżeczki likieru z czarnej porzeczki
1 ¾ szklanki jeżyn plus ¼ szklanki do przybrania
1 szklanka śmietany kremówki (bitej śmietany)
2 bezy

Do jeżyn dodaj likier i rozgnieć widelcem.

Ubij śmietanę tak, aby była sztywna, ale miękka. Dorzuć 1 pokruszoną bezę.

Wrzuć mieszankę owocową i ułóż na tacy do podawania, uformowane w mały kopczyk, posyp pokruszona bezą i pozostałymi jeżynami.

FRAGEMENT PROGRAMU NIGELLI:

3 komentarze:

miga pisze...

film jak zrobić ten deser jest na you tube pod nazwą Nigella Lawson her juices

Smacznego! pisze...

Miga. Dzięki wielkie ;) znalazłam, już dodaje do notki.

anieszka25 pisze...

Pyszny deserek polecam!!!=)