czwartek, 30 sierpnia 2007

ODCINEK7 - DANIA NA WYNOS - WĘGIERSKA KANAPKA

2 kromki ciemnego chleba z kminkiem
1-2 łyżek stołowych kremowego, białego sera
1-2 łyżki stołowe dżemu wiśniowego


Posmaruj chleb serem i dżemem. Na górę połóż 2 kromkę.

Jeśli nie masz takiego chleba to twarożek posyp 1 łyżeczką kminku.

7 komentarzy:

Anonimowy pisze...

Ten przepis jest niekompletny. Trzeba mieć bowiem pieczywo z kminkiem, a jesli sie nie ma takiego, to 1 łyżeczke kminku posypac na twarozek. Kminek zmienia zupelnie smak kanapki, wiec musi być.

Smacznego! pisze...

Ok. Zmienilam. Dzieki za podpowiedz ;) Tego nie bylo w przepisie, ale faktycznie w programie mowila o kminku

GonsioR pisze...

W nagłówku jest wspomniana "sałatka z radicchio, dyni i fety"... nie mogę się doczekać tłumaczenia:-)

Dziękuje i pozdrawiam!

Anonimowy pisze...

Jadam tą kanapkę odkąd zobaczyłam u Nigelli. Najbardziej smakuje mi z serkiem Almette śmietankowym. Trzeba pamiętać, że dżem wiśniowy musi być bardzo dobrej jakości (ja używam konfirur). Inaczej maź dżemopodobna wypływa z kanapki. Chleb praktycznie każdy się nadaje, tylko należy pamiętać o dużej ilości kminku (ja używam mielonego kminku - do kupienia w każdym większym supermarkecie). I jeszcze jedno: obie kromki smarujemy serkiem, a na jedną nakładamy dodatkowo dżem i dopiero składamy. PYCHA

Kate pisze...

Jadam te kanapki odkąd pamiętam :) Najlepiej smakuje mi w nich Bieluch z powidłami węgierkowymi, tzn śliwkowymi. Pozdrawiam :]

Piotr pisze...

pycha kanapka

Anonimowy pisze...

bardzo smaczna kanapka, trzeba pamiętać aby dać tyle samo serka, co dżemu, w tedy najlepiej smakuje. oczywiscie też kminek. ja zamiast drzemu z wiśni, dałam powidło śliwkowe i też wyszło mega pyszne:D