czwartek, 27 września 2007

ODCINEK12 - NA ZDROWIE - "CZERWONA SAŁATKA"

400g fasoli w puszce
½ czerwonej cebuli, posiekanej
2 łyżeczki czerwonego octu winnego dobrej jakości
8 pomidorów koktajlowych
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek


Odcedź fasolę i wymyj w zimnej wodzie, by pozbyć się z nich tej obślizgłej mazi.

Pokrojoną cebulę włóż do miski i polej octem. Zostaw na ok. 15min, aby się macerowała.

Przekrój pomidory na pół i włóż do miski.

Przed podaniem, połącz fasolę, cebulę i połówki pomidorów, dobrze wszystko mieszając. Pokrop oliwą z oliwek.
***
Uwaga nie ma zdjęcia!
Jeśli zrobicie to danie wyślijcie zdjęcie, umieszczę je przy tej notce ;)

1 komentarz:

Ania pisze...

Świetny ten twój blog, przepisy Nigelli w jednym miejscu, czysto i przejrzyście. Właśnie zabieram się za przygotowanie tej sałatki. Wyślę Ci zdjęcie. Pozdrawiam:)