
Guakamole:
4 dojrzałe awokado, obrane, pokrojone
4 dymki, pokrojone
Sok z 2 limonki
¼ szklanki, posiekanych świeżych liści kolendry
Zmieszaj awokado z dymkami (pognieć widelcem) dodaj soku z limonki, do smaku. Dorzuć część kolendry i rozdziel na 2 miski, wierzch posyp pozostałymi liśćmi. Można podawać z naczosami.
4 dojrzałe awokado, obrane, pokrojone
4 dymki, pokrojone
Sok z 2 limonki
¼ szklanki, posiekanych świeżych liści kolendry
Zmieszaj awokado z dymkami (pognieć widelcem) dodaj soku z limonki, do smaku. Dorzuć część kolendry i rozdziel na 2 miski, wierzch posyp pozostałymi liśćmi. Można podawać z naczosami.
4 komentarze:
Ja znam trochę inny przepis.
Avocado, pomidor pokrojony w kostkę, pokrojona cebula i sól. Banalne w przygotowaniu, a naprawdę przepyszne.
Ja najczęściej jem, jako pastę do kanapek :)
z własnej inicjatywy dodałam do tego pół puszki groszku i 2ząbki czosnku. nie gniotłam tego widelcem, ale zmiksowałam na gładką masę.
nawet tacie smakowało :)
pyszne, robię często ,również jako pastę na kanapki, polecam:)
Dodałam MANGO i ser bleu. pycha.
Prześlij komentarz